fbpx

Deze ambitieuze onderneemsters gingen je voor…

…lees hun enthousiaste reacties!

Sanne Elisabeth van Gent

Sanne Elisabeth van Gent

Brand Designer & Brand Manager

“Met mijn onderneming werk ik grotendeels vanuit huis, wat veel voordelen biedt. Ik heb de vrijheid om mijn werkomgeving en -dagen in te richten op de manier die ik het prettigst vind, ik hoef niet te reizen en kan mijn werkzaamheden makkelijk combineren met huishoudelijke taken. Toch liep ik steeds tegen dezelfde problemen aan.  

Aan het begin van elke werkdag bedacht ik wat ik die dag ging doen. Na een werkdag van acht uur voelde het alsof ik heel productief was geweest, maar bleek dat ik niks concreets had afgerond. Een werkweek vloog voorbij en er kon nog niets worden doorgestreept op mijn takenlijstje.

Sociale interactie miste ik het meest aan thuiswerken. Het gezamenlijk beginnen van de dag, kletsen tijdens een koffiepauze, om feedback vragen en op vrijdag je werkweek bespreken. Nu moest ik het doen met een digitale planner die mij een vliegende eenhoorn liet zien als ik een taak had afgerond. Ik wilde juist graag die sociale stok achter de deur.

Tegelijkertijd had ik dagelijks te maken met afleidingen en verleidingen. Ik bepaalde mijn eigen werktijden dus ik zei tegen mezelf dat het niet erg was als ik “even” filmpjes zou kijken of door social media zou scrollen. Ter compensatie zou ik die avond wel wat langer doorwerken (wat vervolgens niet gebeurde). Ook trok ik regelmatig een hele dag uit voor één taak, met het idee dat ik mij dan kon verdiepen in het onderwerp en dus de uitkomst beter zou worden. 

Ik wilde graag efficiënter en productiever werken, maar wilde niet te veel veranderen aan mijn werkwijze. Naar mijn idee werkte ik al heel gestructureerd, ik gebruikte namelijk een planner. Ik was ook bang dat te veel structuur een dooddoener zou zijn voor mijn inspiratie en mij minder vrijheid zou geven. Terughoudend en licht sceptisch nam ik deel aan het traject van Kirsten. 

Het traject deed mij inzien dat efficiëntie en productiviteit meer is dan het hebben van een planner. Kirsten heeft mij geleerd hoe ik meer waarde haal uit mijn tijd. Mijn manier van werken is nu compleet anders en zóveel beter. Ik krijg nu meer voor elkaar in minder tijd, wat betekend dat ik ook meer tijd overhoud voor mijn hobby’s zoals piano spelen en koken. Mijn dagen rond ik af met voldoening en trots. Ik ga met een gerust gevoel naar bed en begin de dag met zelfvertrouwen.

Wat ik zo prettig vind aan dit traject is dat het mij de handvatten geeft om zelf te ontdekken en leren hoe ik meer structuur kan brengen in mijn tijd. Het is fijn dat ik dit leerproces samen met andere ondernemers doorga. Heel interessant om te zien dat ondernemers uit verschillende vakgebieden met dezelfde uitdagingen te maken hebben. De dagstart met deze ondernemers is voor mij ook zeer waardevol. Doordat ik anderen vertel wat er vandaag op mijn planning staat, voel ik mij gemotiveerder om dit ook écht vandaag te doen. Wat ook heel prettig is, is dat ik er niet alleen voor sta. Als ik ergens hulp bij nodig heb is er altijd iemand die mij kan helpen. Daarnaast is het gezellig en geeft het mij extra energie.

Door dit traject heb ik meer inspiratie, meer vrijheid en ben ik flexibeler. Dat is niet alleen goed voor mij als persoon, maar ook voor mijn onderneming!”

Carmen Bakker Cbsolutions

Carmen Bakker

Webdesigner

“Ik heb aan dit traject deelgenomen om meer structuur aan te brengen in mijn werkzaamheden en in mijn bedrijf. Werk en privé loopt vaak door elkaar heen, waardoor ik de focus snel verlies.

Door dit traject ben ik mij meer bewust geworden van het splitsen van werk en niet-werken (omdat ik vanuit huis werk en tussendoor ook huishoudelijke taken doe en de kinderen uit school moet halen). Zo geef ik mijzelf nu ook dagen vrij en plan ik concreter mijn werkmomenten. Op woensdagmiddag is het thuis bijvoorbeeld druk met clubjes en kinderen en neem ik nu standaard vrij i.p.v. te proberen door te werken en vervolgens amper wat gedaan te hebben. Dat is zonde van mijn tijd en energie en qua werk zinloos.

Er is echt een betere balans gekomen tussen werk en privé en mijn werktijd deel ik bewuster en concreter in.

Wat voor mij echt pluspunten zijn is het timeboxen en de losse werkzaamheden koppelen aan een bepaalde tijd en het dan ook echt afronden. En mijn weekplanning maak ik nu veel uitgebreider, ik knip grote taken op. Het timeboxen zet ik nu regelmatig in op drukke momenten. Ik verlies me anders in het eeuwig bezig blijven met één taak, omdat ik het “te goed” wil doen.

Wat ik ook geleerd heb is om bewuster de dag af te sluiten en te kijken naar wat succesvol was (“waar ben je trots op?”). Vaak ging ik hieraan voorbij.

De investering was het absoluut waard! En behalve de praktische dingen is het ook leuk om andere ondernemers te leren kennen in de Facebookgroep en de dagstarts. Ook leer ik weer van hen hoe zij de dingen aanpakken. Dat geeft toch het gevoel dat je collega’s hebt.”

Suzanne Vossen - Gewichtscoach

suzanne Vossen

Gewichtscoach | Psychologe

“Het programma van Kirsten heeft me zo veel meer focus gegeven. Ik heb het gevoel dat ik de juiste dingen aan het doen ben: niet de dingen die ik het leukst vind of die toevallig ergens op een lijstje terecht zijn gekomen, maar de dingen die het meeste bijdragen aan het behalen van mijn doelen.

Daarbij heb ik nu inzichtelijk hoe veel tijd ik precies heb, en door realistisch te plannen krijg ik voor het eerst sinds lange tijd dingen ook echt af. Timeboxen en gaan voor iets wat goed genoeg is in plaats van perfect, hebben me daar ook enorm bij geholpen: waar ik eerder 1,5 dag kon besteden aan een nieuwe pagina voor mijn website, maakte ik nu een eerste versie in 1,5 uur.

Ik ben heel blij dat ik aan het programma van Kirsten heb deelgenomen. Dankzij haar heb ik echt concrete stappen kunnen zetten. En door de juiste dingen te doen, kreeg ik in één week drie nieuwe klanten!

Weet jij ook wel wat je ongeveer moet doen, maar lukt het je niet de juiste prioriteiten te stellen? Blijf je hangen in het perfectioneren van details of vliegen je dagen voorbij zonder resultaat? Dan is het traject van Kirsten echt de investering waard!”

Viktoria Vagacs StressCounseler en Holistisch Therapeut

Viktoria Vagacs

Stressreductie & Traumaheling

“Afspraken hield ik altijd netjes bij in mijn agenda, maar alle andere taken niet, waardoor ik vaak zomaar wat deed. Vaak bleek achteraf dat dat helemaal niet handig of logisch was. Mijn tijd was dus niet efficiënt ingedeeld. Verder had ik natuurlijk ook al een to-do lijst, maar de taken daarop waren eigenlijk te groot en niet specifiek genoeg. Het kostte me elke keer veel meer tijd om iets af te maken dan ik dacht. Hierdoor voelde ik me vaak overweldigd en gedemotiveerd.

Voor ieder groot project heb ik nu sinds de deelname aan het programma een concreet stappenplan met behapbare actiepunten in de juiste volgorde van aanpak. Hierdoor weet ik precies wanneer ik wat moet doen en hoeveel tijd me dat ongeveer gaat kosten. Dit geeft overzicht, structuur en rust in mijn hoofd. Ik ben veel productiever bezig en hou meer tijd over voor mezelf.

Ik twijfelde eerst wel of ik deel zou nemen omdat ik bang was dat ik naast mijn drukke agenda geen tijd zou hebben voor de lessen. Maar nu ben ik blij omdat het mij veel gebracht heeft: structuur, overzicht, helderheid, rust in mijn hoofd en voldoening.

Ik zou dit iedereen aanraden die geen helder actieplan heeft en zomaar wat doet. Iemand die chaotisch is. Iemand die DENKT te weinig tijd te hebben en die beter met zijn/haar tijd wil omgaan.”

Sandra Meessen Virtueel Assistent

sandra Meessen

Virtueel Assistent

“Mijn grootste uitdaging was overzicht krijgen in mijn overweldigende to- do lijst. Als startend ondernemer heb ik nog veel te doen en dat hoopte ontzettend op. Ik zag het bos door mijn eigen bomen niet meer.

Dit programma hielp me ontzettend goed direct goed overzicht te krijgen in de privé to-do’s en de werk to-do’s.

Daarnaast weer goed opgefrist en geïntegreerd: dag- en weekplanning, dag- en weekafsluiting. Uit de tijd bij mijn voormalige werkgever wist ik nog hoe waardevol deze rituelen zijn, door de opportunistische omgeving waar ik 2,5 jaar in verkeerde waren dat soort dingen totaal overboord gegaan. Niet in mijn voordeel.

Het programma heeft mij ook het inzicht (terug) gegeven hoe belangrijk doelen zijn. Waarom doe je anders de dingen die je doet?

Ik ben blij dat ik heb deelgenomen omdat ik via de FB-groep en de dagstarts een paar prachtige dames leren kennen, en omdat ik de tijdelijk chaotische situatie thuis met hulp van dit programma snel “onder controle” kreeg. De handvaten uit dit programma hielpen me mijn eigen business te optimaliseren.

Geen seconde spijt van dat ik heb deelgenomen! Echt een aanrader voor mensen die altijd een groeiende to-do lijst hebben die nooit korter wordt. Mensen die geen zicht hebben op waar hun tijd blijft.”

Hetty Jungschläger

Hetty Jungschläger

Hartcoherentietrainer | Mindfulnesstrainer

“Ik ben behoorlijk bekend met het hebben van een adequate planning. Toch liep ik soms vast vanwege mijn beperkte energieniveau; het is lastig om juist dat in goede banen te leiden.

Ik was al gewend om ’s avonds mijn planning voor de volgende dag te maken. Ik ben mij er nu meer van bewust om in de ochtend eerst mijn planning te (dubbel)checken en me te realiseren of er nog onverwachte zaken zijn. De braindump was een fijne opdracht om bij stil te staan en uit te voeren. En nog concreter: ik heb alle lessen geprint in een mapje zitten en ik ervaar het als een fijn naslagwerk. Ik ga bijvoorbeeld nu werken aan een nieuwe website, daar kan ik dit goed bij gebruiken. Mijn energiehuishouding blijft sowieso een aandachtspunt.

Hoewel ik niet vond dat ik een planprobleem had, ben blij dat ik heb deelgenomen, omdat er toch wat positieve veranderingen hebben plaatsgevonden. Ik ben er nog niet klaar mee: ik ga mijn naslagwerk vaker ter hand nemen als zich een verandering of klein project voordoet. Daar is het superfijn voor!”